Scroll to top

Over ons

In mei 2018 heb ik Innofate opgericht. Vanaf jongs af aan heb ik altijd de ambitie gehad mijn eigen bedrijf op te richten en was ik voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Tijdens mijn afstudeeropdracht van de studie Technische Bedrijfskunde heb ik mogen meewerken aan de propositie van een innovatief IT-product. Vanaf dit moment wist ik dat ik me wilde gaan richten op het ontwikkelen en lanceren van nieuwe producten en diensten. Dit motiveerde mij om vervolgens een Master of Science in Business Administration te volgen, waarbij ik me me specialiseerde in Entrepreneurship. Tijdens deze studie kwam ik voor het eerst in aanraking met het ondernemerschap, en heb ik in deze periode ook een eigen webshop opgericht. Daarnaast vond ik het fantastisch om opdrachten uit te voeren voor ondernemers om hun huidige business model in kaart te brengen en advies te geven omtrent verbeteringen.

Vervolgens ben ik mijn carrière gestart bij een advies- en softwarebedrijf op het gebied van Asset Performance Management. Door mijn brede interesse in technologische innovaties was ik voortdurend op de hoogte van de digitale ontwikkelingen op het gebied van Smart Industry. Daarnaast verdiepte ik me in methodieken omtrent innovatie voor het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Ik wist hierdoor waardevolle kansen te signaleren en te benutten voor zowel industriële bedrijven als intern. Zo heb ik verschillende industriële bedrijven geholpen met vraagstukken met betrekking tot digitalisering van Asset Management, en heb ik intern een methodiek ontwikkeld om gestructureerd nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Ik heb ervaren hoe lastig het is om ideeën om te zetten in vermarktbare producten en diensten doordat ik niet wist welke stappen ik hiervoor moest nemen. Voor het optimaliseren van processen en binnen product development worden al jaren gestructureerde methodieken gebruikt, echter worden methodieken voor het uitwerken van ideeën in vermarktbare producten en diensten nauwelijks toegepast. Voor het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten is het essentieel om met behulp van een gerichte methodiek te voorkomen dat er een product of dienst ontwikkeld wordt dat uiteindelijk niet aansluit op de markt. Ik geloof dat er hier voor bedrijven een uitdaging ligt, maar ook een unieke kans om succesvoller nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Simon Jansen

Profielfoto_simon_orgineel_vietkant_v2.1

Expertise:

  • Asset Management & Maintenance
  • Remote Monitoring
  • Predictive Maintenance
  • Big Data & Analytics
  • Mobiele oplossingen
  • EAM & CMMS
  • CRM
  • Servitization
  • Business Model Innovation

Benieuwd naar wat wij voor jullie bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op.